sobota 10. července 2010

Ябълков сладкиш с карамел













Преди няколко дена отворих хладилника и установих,, че имам няколко ябълки, които трябва да се уползотворят. И понеже напоследък все бързам и нямам време за нищо, исках
да направя нещо бързо и лесно, с което няма да се мотая много време. И ето че в ума ми изникна моя любим ябълков сладкиш с карамел. Веднага го забърках и метнах във фурната да се пече. Стана разкошен. Доста е сладичък, но аз така обичам.



Ябълков сладкиш с карамел

Продукти:
3 яйца
2ч.ч.захар
125гр.масло
1ч.ч.брашно
4-5 големи ябълки
1 пак.бакпулвер

Начин на приготвяне:
Сипете в тавичката, в която ще печете 3/4 ч.ч.захар и маслото, сложете го на котлона и карамелизирайте до розово. Внимавайте да не прегори. Свалете от котлона и отгоре нареждете обелените и нарязани на полумесеци ябълки/като ветрило/. Отделно разбийте яйцата с останалата захар и прибавете брашното, предварително объркано с бакпулвера. Сместа се изсипра върху ябълките и се пече до зачервяване в умерена фурна.
Още топъл сладкиша се обръща върху голяма чиния или поднос, зависи от тавата. В тавата се сипва 1 ч.ч. вода и се слага на котлона да кипне, защото остава карамел - залива се сладкиша с получения сироп.













Много бърз, лесен и вкусен сладкиш, Идеален за сутрешното кафенце.

Žádné komentáře:

Okomentovat