pondělí 16. srpna 2010

Маслени сладки




Здравейте, вчера беше неделя и като всяка неделя пием и следобедно кафенце. И винаги към кафенцето хапваме нещо сладичко. И тъй като вкъщи бяхме останали без никакви сладкишчета или нещо подобно, реших да спретна едни бързи и вкусни маслени сладки, докато детенцето блаженно спинка предиобедния си кратък сън. И така, запретнах ръкавите:
Продукти:
220 гр. масло
1/2 ч.ч. захар 150 гр)
1 ванилия
2 яйца (жълтъци и белтъци по отделно)
2 ч.ч. брашно
щипка сол
ядки (по желание)

Разбиват се маслото и захарта до побеляване. Прибавят се жълтъците, ванилията, щипката сол и накрая брашното. Замесва се меко тесто. Оставя се за кратко да престои, след което от тестото се оформят розички или подкови. топват се във белтъците и се нареждат в тавата. В тестото може да се сложат и ядки, може да се добавят и след като са оформени сладките. Може също така да се добавят на вече изпечените и заляти със шоколад сладки. Пекат се на предварително загрята фурна на 180 градуса до порозовяване. Внимавайте да не ги изтървете, изпичат се достабързо. Като видите, че крайчетата потъмняват, веднага ги вадете. Докато са още топли се топват в разтопен с малко мляко шоколад и се поръсват с ядки или пръчици.

Единственият недостатък на тези сладки е, че се оформят доста бавно, а се изяждат за отрицателно време. Ако чакате гости, препоръчвам да забъркате двойна доза :)

Да ви е сладко

Žádné komentáře:

Okomentovat