neděle 22. srpna 2010

Шарен ориз




Продукти
200 гр. ориз
пилешко месо
шпеков салам
царевица
грах
лук
морков
гъби
кашкавал
варено яйце

Запържват се лука, моркова и гъбите (в съвсем малко мазнина), прибавя се шпековия салам на кубчета и се оставя за около 10 минути да се запържат добре. Добавя се ориза да се запържи (за да не се разкашка) и пилешкото месце. След като е добре запържен се прехвърля в тавичка, слага се бульона от пилето, изсипва се ориза, добавят се царевицата, граха, нарязаното на кубчета яйце и кубчетата кашкавал. Нарязва се малко магданоз и се подправя на сол. Пече се до готовост.
Пропорциите на продуктите са по желание, вкус и наличност.
Добър апетит

Žádné komentáře:

Okomentovat