neděle 22. srpna 2010

Пиле с ананас



За почитателите на сладката солена кухня, една лесна и много вкусна рецепта.

Продукти:
600 гр. пилешки гърди
1 кутия ананас (400 гр.)
2 глави лук
1 с.л. мед
100 гр. кашкавал
соев сос
зехтин
нишесте

Пилешките гърди се нарязват на кубчета, осоляват се, слага им се соев сос и се оставят за около час да си поеме. В тефлонов тиган със сгорещен зехтин се изпържват пилешките късчета. Изваждат се от тигана и се слагат настрани. В същия тиган се слага наситно нарязания лук, добавя се една супена лъжица мед и се покрива лука със вода. Оставя се на бавен огън лука да се повари малко, след като се изпари водата, лука се оставя още малко да се попържи. Трябва да придобие златист цвят, но да не е забържен, по скоро задушен. Изважда се и лука и се прибавя към месото. В същия тиган се сипва ананасовия сок от консервата, добавя му се малко нишесте (или брашно) за сгъстяване, добавят се парченцата ананас и се оставя около 5 минути да поври. След това се добавя пилешкото и лука и се оставя тигана захлюпен за около още десет минути. Накрая се настъргва около 100 гр. кашкавал и се оттегля от котлона.
Става невероятно приятно сладко солено ястие.

Žádné komentáře:

Okomentovat