neděle 22. srpna 2010

Пилешки дробчета по селски



Продукти:

500 гр. пилешки дробчета
3 моркова
2 големи глави лук
1 чеврена чушка
50 мл. червено вино
чубрица
сол
джинджифил

Лука и чушката се нарязват на едро, морковите се разрязват на две и се режат на полукръгчета.
Запържват се в малко мазнина около 5-7 минути, след това се прибавят дробчетата (измити), овкусява се с подправките, запържват се за около 5 минути, долива се около 50 мл. вино (може бяло, може и червено), долива се още малко водичка и се захлюбва. Намалява се котлона и се оставя да къкри поне 40 мин. на бавен огън. Сервира се с картофено пюре или печени картофи.
Вкусно и лесно

Žádné komentáře:

Okomentovat