neděle 22. srpna 2010

Пица Калцоне





За 8 броя:
20 гр. мая
1 яйце
250 гр. кисело мляко
70 гр.масло
1 с.л. прясно мляко
1 ч.л. захар (препълнена)
1 ч.л. сол (равна)
1 ч.л. оцет
брашно колкото поеме (600 гр приблизително)

За плънката:
луканков салам/пиле
царевица
варено яйце
кашкавал
кис. краставички
маслини
кетчуп
(всичко е по желание)

Маята се разтваря в прясното мляко и захарта и се оставя за малко да втаса.
В брашното се прави кладенче и се изсипват продуктите. Замесва се тестото и се завива с кърпа да втаса. След като втаса (около 30-40 мин.) се разточва на кора около 0,7 см и се режат кръгове. Пиците се гарнират и кръга се прегъва на две. С вилица се притискат добре краищата. Отгоре се поръсва с кашкавал и магданоз. Пече се на 200 градуса до готовост (около 20 мин).
Стават многомекички и крехки

Žádné komentáře:

Okomentovat