neděle 22. srpna 2010

Пуешки пържолки в сметанов сос с гъби



Продукти:

пуешки пържоли
300 гр. гъби
2 глави лук
300 мл сметана
масло за пържене
магданоз

Марината:
горчица
кетчуп
2 с.л. кисело мляко
соев сос
сол
чубрица
джинджифил
соев сос
бяло вино

Приготвяне:Пържолите мариноваме в горепосочените продукти и ги оставяме в маринатата едно денонощие. След като са мариновани, ги пържим в маслото от двете страни на не много силен огън, понеже са по-жилавки, да не изгорят, а вътре да останат сурови. Изваждаме ги и ги оставяме на топло. Лука го нарязваме на ситно и го запържваме в същата мазнина, добавяме нарязаните на ивици гъби и магданоза и продължаваме да задушаваме. Добавяме сметаната и варим соса, докато се сгъсти. Изсипваме соса върху пържолите и оставяме да се задушат за кратко. Сервираме с нудле или ориз.
Пържолките стават много крехки, а сосчето е просто мечта

Žádné komentáře:

Okomentovat