neděle 22. srpna 2010

Боровинков пай



Продукти:

За тестото:
1 1/2 ч.чаша брашно
1 ч.ч. разтопено масло
1/3 ч.ч. студена вода

Пълнежа:
3 ч.ч. боровинки
7 с.л. царевично брашно
3 с.л. вода
2 с.л. лимонов сок
1 ч.л. канела
2/3 ч.ч. захар

За топинга:
1/4 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. меко масло (неразтопено)

За крема към пая:
1 литър прясно мляко
4 яйца
5 с.л. захар
1 пак. ванилия
1 с.л. брашно

Размесва се брашното с маслото. Полива се с водата и се меси тесто. Равномерно се разточва с дебелина 40 мм и се слага на дъното на тавичка и по стените.

Измиват се боровинките. Смесват се сухите продукти (захар, брашно и канела). Прибавя се лим. сок и водата и се разбърква. Това се добавя към боровинките и се разбърква отново. Получената смес се изсипва в тестото.

Размесва се бравното, маслото и захарта (да стане на трохи) и се поръсва върху пая. Пече се на 190 градуса около час.

За крема: Млякото се загрява, снема се от котлона малко преди да заври. Прибавя се ванилията. Разбиват се яйцата, брашното и захарта до получаване на еднородна смес. В голяма тенджера се завира вода. На водна баня се смесват млякото и получената яйчна смес и се бърка до сгъстяване.

Žádné komentáře:

Okomentovat