neděle 22. srpna 2010

Пандишпанова торта




Продукти:

За блатовете:
Ванилов блат:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 ванилия

Шоколадов блат:
2 яйца
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. брашно
3 с.л. какао
1 ванилия

За крема:
4 заквасени сметани
орехи
1/2 ч.ч. захар
100 гр. сушени сливи
2 банана

Яйцата се разбиват със захарта около 10 мин. с миксер. Добавя се постепенно брашното и ванилията и се разбива още поне 5 минути. Блата се пече около 20 - 25 мин. на умерена фурна във форма с диаметър 26 см.
Ваниловия блат се разрязва на две с конец. По същия начин се процедира и с шоколадовия блат, който се само един.
Отделно се разбърква на ръка сметаната със захарта и бадемите (орехите) и се оставя на страна.

След като изстинат блатовете се нарежда тортата: долния ванилов блат, крем, сушени сливи, шоколадов блат, крем, банан на колелца, ванилов блат, крем, счукани бадеми (орехи). Блатовете се напояват шоколадовия с какао (5 -6 лъжици) а ваниловите със захарна вода или някакво сокче.

Žádné komentáře:

Okomentovat