neděle 22. srpna 2010

Ванилково-орехови рохлички




Орехово тесто:
400 гр. брашно
150 гр. орехи
50 гр. пудра захар
2 пак. ванилия
280 гр. меко масло
щипка сол
пудра захар и ванилия за овалване

Смесете брашното, пудрата захар и орехите. Прибавете нарязаното на кубчета меко масло, щипка сол и замесете твърдо тесто. Завийте тестото във фолио и сложете в хладилника.
Загрейте фурната на 160 градуса. В дълбок съд смесете пудрата захар и ванилията. отрежете парче от тестото, останалото върнете в хладилника. Разточете тестото на 1.5 см и с формичка изрязвайте рохличетата. Нареждайте в тава с хартия за печене. Така постъпете и с останалото тесто. Печете около 15 минути. Още топлите рохлички овалваме в захарта.
Това е традиционна чешка коледна рецепта , много лесна и вкусна Hug

Žádné komentáře:

Okomentovat